search-block-background

Get to know Yuna, Senior Recruiter bij JobBoost

Hoe is het om te werken bij JobBoost? Deze vraag stelden we aan Yuna. Ze werkt sinds augustus 2021 bij JobBoost. Destijds begonnen als junior recruiter, maar is inmiddels, na een half jaar, al door gegroeid tot senior recruiter. Ze is verantwoordelijk voor het hele recruitmentproces: van A tot Z. In dit artikel lees je meer over haar ervaringen als recruiter en geeft ze een inkijkje hoe het is om bij JobBoost te werken. Scroll je mee?

Wat maakt JobBoost een bijzondere uitzendorganisatie?

JobBoost heeft een unieke werkwijze en manier van werving ten opzichte van andere organisaties. 

“We adverteren via social media en werken niet vanuit een database. We werven dus mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn voor de baan waarop ze solliciteren. Dat merk je dan ook in de motivatie wanneer je een intake gesprek hebt. Persoonlijk contact vinden we erg belangrijk. We zijn dan ook bereikbaar via WhatsApp en schakelen snel.”

Als je de sfeer bij JobBoost in één woord zou moeten omschrijven, welk woord is dat dan?

Bij het stellen van deze vraag twijfelt Yuna geen moment, warm en gezellig zijn de woorden die ze binnen een paar seconden zonder enige twijfel noemt.

“JobBoost is een start-up waar we samenwerken met een jong team. Er wordt heel hard gewerkt, maar er is altijd ruimte voor een grapje. Zowel met de collega’s onderling, maar ook met het management. JobBoost is een platte organisatie: je kunt altijd je vragen stellen aan het management en ze luisteren altijd aandachtig naar al je ideeën.”

Naast werken is er veel ruimte voor gezelligheid en leuke initiatieven. Yuna vertelt dat ideeën voor uitjes altijd leuk worden ontvangen. 

“We gaan ieder jaar op een workation, gaan om de twee maanden uit eten of borrelen, en we organiseren met het team ook geregeld uitjes buiten werk om. We zijn een heel hecht team, je zou het bijna een soort vriendengroep kunnen noemen!”

Welk beeld dat je van tevoren van deze baan en JobBoost had, bleek in de praktijk heel anders te zijn?

Nadat Yuna in juli 2021 was afgestudeerd, had ze het idee dat ‘het grote mensen leven’ bij ‘een grote mensen bedrijf’ echt ging beginnen. Was ze daar wel klaar voor? Met haar skills zeker, maar plezier hebben vind ze erg belangrijk. Ze was dan ook blij verrast dat ze bij JobBoost the best of both worlds vond.

“De werkzaamheden zijn zoals verwacht, maar als het om plezier gaat had ik een totaal andere verwachting. De match is veel beter dan ik had kunnen denken. Als team hebben we namelijk ontzettend veel plezier samen: work hard, play hard.”

Wel merkte ze al snel dat ze meer uitdaging nodig had in haar werkzaamheden: “Het hele proces ging bij mij zo snel, dat ik al snel merkte dat ik graag meer wilde oppakken. Toen heb ik snel aan de bel getrokken. Gelukkig is bij JobBoost alles bespreekbaar. Er wordt echt gekeken naar wie jij bent als persoon.”

Bij JobBoost heb je als medewerker iedere maand een Level-Up gesprek met jouw teamlead. Tijdens dit gesprek bespreek je of je op de juiste curve zit, je werkzaamheden genoeg uitdaging bieden en of je genoeg plezier ervaart aan je werk. “Het is super fijn om dit open en transparant te kunnen bespreken”, vertelt Yuna.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

De meeste collega’s starten rustig op. Door de flexibele werktijden is het mogelijk om tussen 8 en half 10 binnen te lopen. Er is ruimte om te kletsen en eventueel een ontbijtje te maken. Yuna start de dag het liefst direct op volle kracht.

“Ik begin de dag eigenlijk altijd met het checken van alle berichtjes in ons platform Easy en probeer al mijn mailtjes in de ochtend al te beantwoorden. Zo begin ik mijn dag goed en georganiseerd.”

Vanaf een uur of 11 begint Yuna met het bellen van kandidaten. Bij JobBoost hoeft dat niet alleen maar vanaf je bureau: “We hebben op kantoor hangstoelen, belstoelen en belhokjes. Het is fijn om elke paar belletjes weer ergens ander te gaan zitten.” 

Vervolgens is het tijd voor de lunchpauze. Er is een half uur gereserveerd voor de lunch zelf, en daarna is er nog tijd om een ommetje te maken, even te relaxen of een potje ping pong te spelen. 

Na de lunch varieert haar planning, maar ze focust zich voornamelijk op intakes, meer belletjes plegen, meetings met klanten en administratie. Aan het einde van de dag maakt ze planning voor de volgende dag op orde: “Ik werk heel gestructureerd en kijk aan het einde van de dag of ik al mijn to do’s af heb.” Op de vrijdagmiddag vindt de  vrijdagmiddagborrel plaats.

Wat is het meest waardevolle dat je hebt geleerd bij JobBoost?

Yuna rond het liefst taken zo snel mogelijk af, efficiënt werken kan ze dan ook als geen ander. Wat kandidaten doen, daar heb je echter niet volledig invloed op.

“Als recruiter heb je geduld nodig, zowel naar kandidaten en klanten toe. Je hebt niet alles in handen en je moet veel regelen voor kandidaten. Daar heb je een flinke portie doorzettingsvermogen voor nodig, en dat heb ik zeker verder kunnen ontwikkelen bij JobBoost.”

Waarom ben je trots op je werk?

Ze vertelt dat het mooie aan haar werk als recruiter is dat ze elke dag mensen mag helpen aan een nieuwe uitdaging.

“Een baan is behoorlijk belangrijk in onze samenleving. Door mensen aan een baan te helpen die bij hen past, heb ik echt het gevoel dat ik een positieve impact maak op hun leven. Ik probeer elke dag de juiste match te maken en probeer altijd mee te denken met de kandidaat.”

Wanneer dit lukt gaat ze dan ook met een voldaan gevoel naar huis. Het gebeurt ook geregeld dat kandidaten een bedankje sturen.

“Vorige week heb ik een kandidaat na een redelijk lang proces kunnen plaatsen bij Rituals. Toen alles rond was gemaakt kreeg ik een ontzettend leuk berichtje van de kandidaat waarin ze me bedankte voor het fijne persoonlijke contact en dat ze erg veel zin heeft om te gaan starten met haar nieuwe baan. Dat is toch wel echt waar je het voor doet!”

Wat is het meest bijzondere moment dat je de afgelopen maand hebt meegemaakt in je werk?

Vorige maand heeft Yuna een nieuwe collega mogen inwerken bij JobBoost. Een bijzonder én leerzaam moment.

“Het was een enorme verantwoordelijkheid om deze nieuwe collega in te werken, dat was best spannend. Je krijgt toch de verantwoordelijkheid over iemand die net aan een nieuwe baan begint. Het moment dat ik hoorde dat hij met succes door zijn proefperiode heen was gekomen was daarom voor mij wel bijzonder!”

Wat vind je het leukst aan werken bij JobBoost?

Werken bij JobBoost draait volgens Yuna echt om de mensen. In haar functie heeft ze veel contact met collega’s en kandidaten.

“Als recruiter bij JobBoost ontmoet je veel verschillende mensen. Ten eerste werk je samen met een jong en dynamisch team. Daarnaast heb je natuurlijk veel contact met kandidaten. Het is leuk om hen beter te leren kennen en een goede match te vinden. Door de mensen die je ontmoet is geen dag hetzelfde!” 

Lijkt het jou na het lezen van dit interview met Yuna ook leuk om aan de slag te gaan als recruiter bij JobBoost? Of heb je meer vragen aan Yuna over haar werk? Stuur dan een mailtje naar Yuna.

Discriminatie op de werkvloer, hoe ga je daarmee om?
Persoonlijke ontwikkeling

Discriminatie op de werkvloer, hoe ga je daarmee om?

Lees meer
Alles wat je moet weten over vakantiegeld en vakantiedagen als uitzendkracht
CAO & wetgeving

Alles wat je moet weten over vakantiegeld en vakantiedagen als uitzendkracht

Lees meer
 Opvallen met je CV: Effectieve strategieën
Solliciteren

Opvallen met je CV: Effectieve strategieën

Lees meer
 Stijging van het minimumloon in 2024
CAO & wetgeving

Stijging van het minimumloon in 2024

Lees meer
Waarom is een sterke band met werknemers zo cruciaal?
Arbeidsmarkt

Waarom is een sterke band met werknemers zo cruciaal?

Lees meer
De perfecte bijbaantjes naast je studie
Persoonlijke ontwikkeling

De perfecte bijbaantjes naast je studie

Lees meer
Jezelf presenteren tijdens een sollicitatiegesprek: Tips en Tricks
Solliciteren

Jezelf presenteren tijdens een sollicitatiegesprek: Tips en Tricks

Lees meer
Vakantiebanen voor studenten: Waardevolle ervaringen en voordelen
Persoonlijke ontwikkeling

Vakantiebanen voor studenten: Waardevolle ervaringen en voordelen

Lees meer
 Het vinden van de juiste balans tussen werk en privéleven: 6 waardevolle adviezen
Persoonlijke ontwikkeling

Het vinden van de juiste balans tussen werk en privéleven: 6 waardevolle adviezen

Lees meer
 Burn out bij jonge werknemers: Wat kun je (preventief) doen als werkgever?
Persoonlijke ontwikkeling

Burn out bij jonge werknemers: Wat kun je (preventief) doen als werkgever?

Lees meer
1 / 3