search-block-background

Werken bij Eurocross: Het verhaal van Robin

Werken bij Eurocross betekent werken in een dynamische en uitdagende omgeving. Eurocross is een internationale alarmcentrale die hulpverlening biedt aan reizigers en expats in binnen- en buitenland. Het werk bij Eurocross is veelzijdig en vraagt om een flexibele instelling en goede communicatieve vaardigheden. Maar wie zijn die mensen die deze skills beheren en hoe is het om daadwerkelijk op de werkvloer te staan? Wij gingen in gesprek met Robin van Vliet, medewerker van Eurocross.

Wie ben je?

Ik ben Robin van Vliet, 27 jaar oud en ik woon in Leiden, waar ik ook heb gestudeerd. In de zomer van 2022 ben ik begonnen bij Eurocross als hulpverlener in de zomerpool, naast mijn studie. Dit beviel zo goed dat ik in september bij het team van vaste medewerkers ben gaan werken. Ik ben als generalist ingestroomd, wat inhoudt dat ik op verschillende afdelingen kan bijspringen. Ik word hiervoor opgeleid via verschillende trainingen. Ik vind dit werk erg leuk en het bevalt me goed.

Wat studeer je?

Ik studeer Japanstudies in Leiden. Ik heb verschillende taalgerelateerde studies afgerond en ben momenteel bezig met mijn master in Oost-Azië studies, waarvoor ik ook mijn scriptie schrijf. Ik heb niet veel colleges op dit moment, dus ik kan mijn studie goed combineren met mijn werk bij Eurocross. Het bedrijf draait 24/7, dus ik heb flexibele werktijden die ik goed kan aanpassen aan mijn studie.

Hoe combineer je dit inderdaad met je studie? Werk je nachtdiensten?

Ik mag nog geen nachtdiensten draaien, dus daar hoef ik me nog geen zorgen over te maken. Ik experimenteer momenteel met verschillende diensten om te kijken welke het beste bij me passen. Zo werk ik soms in de ochtend en heb ik de rest van de dag vrij, of juist later op de dag zodat ik overdag tijd heb om iets anders te doen. Mijn teamleider helpt me bij het plannen van mijn werk, zodat ik niet te veel hooi op mijn vork neem. Er is een goede openheid binnen mijn team over dit onderwerp.

Je zei net dat je in training bent. Kun je hier wat meer over vertellen?

Ja, natuurlijk. Toen ik begon bij Eurocross als hulpverlener op de afdeling medische hulp in het buitenland kreeg ik een takenpakket, maar de hele afdeling medische hulp is veel uitgebreider dan dat. Nadat ik was aangenomen, werd ik opgeleid in alle aspecten van medische hulp in het buitenland. Na het afronden van deze opleiding, ben ik begonnen met het volgen van andere opleidingen. Hierdoor kan ik nu ook op andere afdeling, dan de medische, werken. Vandaag werk ik bijvoorbeeld op de afdeling voor een Ierse verzekeraar, waar ik medische hulp in het buitenland verleen in het Engels. Dit kan soms een uitdaging zijn. We kijken nu naar mogelijkheden, om bij te springen, op de technische afdeling, waar ik vorige zomer ook heb gewerkt. Ik spreek Frans en Duits, waardoor ik bijvoorbeeld contact kan opnemen met buitenlandse garages om schade af te handelen.

Wat is het leukste aan werken bij Eurocross?

Je weet nooit wat voor situatie je krijgt, ieder telefoontje is anders. Dit vraagt soms veel van je, maar is ook heel erg leuk en een echte uitdaging. De ene keer kan je iemand hebben die in Griekenland die in een zee-egel is gestapt en die vraagt wat hij moet doen. De andere keer kan het zijn dat een Spaans ziekenhuis je belt of dat je een heel ingewikkeld dossier krijgt. Dit is soms lastig, maar vooral heel leuk! Je leert heel veel. Wat ik ook leuk vind, is dat je bij Eurocross het gevoel hebt dat iedereen elkaar wil helpen. Soms moet je bijvoorbeeld overleggen met het medisch team. Die samenwerking vind ik altijd leuk, omdat je echt samen de schouders eronder zet. Niet alleen tussen de afdelingen is de samenwerking goed, maar ook binnen de afdeling zelf kan je altijd samen sparren. Iedereen is bereid om met je mee te denken en dan krijg je altijd nieuwe inzichten. Er is geen gevoel van hiërarchie op de werkvloer. Natuurlijk heb je collega’s met veel ervaring waar je soms iets sneller naar toe zal lopen.

Welke kwaliteiten denk jij dat je nodig hebt om te werken bij Eurocross in deze functie?

Communicatieve vaardigheden zijn heel erg belangrijk en hier word je natuurlijk op getraind. Je moet goed luisteren naar wat een klant zegt, maar aan de andere kant ook streng de leiding kunnen nemen in een gesprek. Dit hangt volledig af van de training die je krijgt, maar hier krijg je veel training in. Openheid en behulpzaamheid zijn ook heel belangrijk. Soms moet je ver meedenken met de klant en dit moet wel iets zijn wat je leuk vindt om te doen. Die nieuwsgierigheid moet je hebben. Je kunt mensen echt helpen en krijgt soms heel dankbare berichten terug van mensen waar je iets voor geregeld hebt. Eurocross biedt veel hulp door middel van trainingen en rollenspellen over hoe je het beste met bepaalde situaties kan omgaan. Hierdoor leer je te herkennen wat een klant van je wil en hoe je die persoon het beste kunt helpen. Deze trainingen krijg je niet alleen de eerste twee weken, maar ook daarna zorgt Eurocross ervoor dat je je blijft ontwikkelen. Zo zijn er altijd aanspreekpunten op de werkvloer aanwezig die je kunnen helpen als je ergens tegenaan loopt. Dit geeft een heel fijn gevoel en stimuleert je ontwikkeling enorm 

Wat onderscheidt Eurocross van andere werkgevers?

Wat ik fijn vind aan Eurocross is dat het heel horizontaal is, de sfeer is heel goed en iedereen zet zijn schouders eronder. Er wordt veel aandacht besteed aan feedback geven en de optimalisering van de werkwijze.

Welk advies zou je aan iemand geven die overweegt te solliciteren bij Eurocross?

Als advies aan iemand die overweegt te solliciteren bij Eurocross zou ik meegeven dat het vooral belangrijk is om jezelf te kunnen zijn. Eurocross is een zeer diverse organisatie met mensen van verschillende achtergronden en persoonlijkheden, dus wees niet bang om op te vallen of anders te zijn. Daarnaast is het van belang dat je een passie hebt voor hulpverlening en jezelf daarin wilt ontwikkelen. Met deze motivatie kun je al een heel eind komen in je carrière bij Eurocross.

POP, wat is het en hoe maak je het?
Persoonlijke ontwikkeling

POP, wat is het en hoe maak je het?

Lees meer
Discriminatie op de werkvloer, hoe ga je daarmee om?
Persoonlijke ontwikkeling

Discriminatie op de werkvloer, hoe ga je daarmee om?

Lees meer
Alles wat je moet weten over vakantiegeld en vakantiedagen als uitzendkracht
CAO & wetgeving

Alles wat je moet weten over vakantiegeld en vakantiedagen als uitzendkracht

Lees meer
 Opvallen met je CV: Effectieve strategieën
Solliciteren

Opvallen met je CV: Effectieve strategieën

Lees meer
 Stijging van het minimumloon in 2024
CAO & wetgeving

Stijging van het minimumloon in 2024

Lees meer
Waarom is een sterke band met werknemers zo cruciaal?
Arbeidsmarkt

Waarom is een sterke band met werknemers zo cruciaal?

Lees meer
De perfecte bijbaantjes naast je studie
Persoonlijke ontwikkeling

De perfecte bijbaantjes naast je studie

Lees meer
Jezelf presenteren tijdens een sollicitatiegesprek: Tips en Tricks
Solliciteren

Jezelf presenteren tijdens een sollicitatiegesprek: Tips en Tricks

Lees meer
1 / 4